5 ting å gjøre i Skånevik på høsten

Når man har havnet i Skånevik, så vet de fleste at vi snakker om Vestlandet. Stedet ligger i Etne kommune, og her er det godt å være. For dem som fortsatt ikke er med, Skånevik ligger omtrent midt mellom Bergen og Haugesund.

Her fins det urgamle beretninger om vikinger og husmannsplasser. Skånevik ligger flott til ved fjorden, og kanskje har man kommet seg hit med ferja fra en av de mange stedene på andre siden av Etnefjorden. Det som er flott er at Skånevik har et hotell og her kan man overnatte. Men hva skal man ellers ta seg til her?

1. Norsk motormuseum

For dem som liker norsk industrihistorie er Norsk Motormuseum en perle. Her fins en av de største samlingene av motorer i Norge, motorer som har vært brukt i for eksempel fiskeskøyter. De er laget på Sunnhordland Mekaniske Verksted.

2. Slappe av på camping

Skånevik har egen camping ved fjorden. Her er det gode bademuligheter. Man kan kose seg i godt klima med familie og venner. Blir man lei av oppstyret på kvelden er en stor casino bonus noe man kan koble av med.

3. Skånevik Bluesfestival

Alle små steder med respekt for seg selv og sitt navn har en bluesfestival. Dette også i Skånevik, som arrangerer bluesfestival hvert år i juli. Det fins både camping på skulen og Bluescamp i idrettshallen. Blues og god musikk med likesinnede er alltid bra.

4. Kongehistorie

Skånevik er stedet for opphavet til våre første konger. Det var Magnus Erlingsson, Erling Skakkes sønn som ble den første kronede kongen i Norden. Magnus ble senere overmannet på Fimreite utenfor Sogndal.

5. Trening

Skånevik ligger fint til i naturskjønne omgivelser. Med to skateparker og egen dojo kan man trene på sine orientalske grener. Rett utenfor stuevinduet fins også klatrefjell, turområder og en fjord. I Skånevik er det nok og finne på for familier på sommerferie.

Comments are closed.