Skånevik og Etne har mer å by på enn bare flott natur

Hvis du kunne tenke deg en skikkelig fin fottur på vestlandet i en kombinasjon av fantastiske naturopplevelser sammen med kulturhistorie, bør du legge turen til den gamle postvegen mellom Etne og Skånevik. Veien ble først bygget med det formål som en ridevei, og er enkel å forsere til fots. Veien fra gamle skolen inntil postvegen er godt skiltet og enkel å finne. Deretter kommer du inn på en bratt sti som leder opp til Varleite som ligger ca. 600 meter over havet. Her får du god utsikt til bygden i Etne, såvel som til Skånevik og kan skimte Ulvanosi i det fjerne. Turen videre inn til Skånevik er på en god sti og siste delen forseres på en traktorvei.

Både Bluesfestival og Amcar-treff avlyst på grunn av Covid-19

Men det er ikke bare flott natur som frister i Skånevik og Etne kommune. Men ettersom både Amcar Vårtreffet i Skånevik 2020 og Skånevik Blues Festival som hvert år arrangeres i det idylliske tettstedet i Etne kommune og som i år feirer 15-årsjubileum ble avlyst takket være koronapandemien, er likevel bluesen langt mer enn bare musikk her. Folket i denne bygden har nemlig tatt både blues-musikken og stilen varmt imot og dette, sammen med det årlige Amcar-treffet, har blitt til et hett tema for bygden og som er godt kjent rundt om i det ganske land.

Skånevik – ikke lengre et fraflyttingsstrøk

Tidligere var Skånevik et typisk fraflytningssted, men dette har endret seg. Den eneste grunnen for at flesteparten av ungdommene fra bygda velger å flytte hjemmefra noen år nå, er på grunn av utdannelsesbehovet. Etter endt utdanning flytter nemlig flesteparten av dem hjem igjen – for godt! Og de blir også flere. Nærmere 20 babyer ble faktisk født i Skånevik i løpet av 2019 alene. Det vitner vel om god trivsel, eller hva?

Comments are closed.