På sommerferie i Skånevik

Det finnes mange perler i Norge, og Skånevik er definitivt en av dem. Skånevik er et vakkert tettsted i Vestland fylke med flott beliggenhet innerst i Skånevikfjorden. Det er et perfekt utgangspunkt for mange fantastiske opplevelser i vakker norsk natur. Her skal vi se på tre tips til aktiviteter som er mulig å gjennomføre med Skånevik som startsted slik at sommerferien blir uforglemmelig.

Brevandring for eventyrere

For de fjellinteresserte er Skånevik et perfekt sted å ha base. Det er nemlig ikke så langt til Folgefonna nasjonalpark og her er det muligheter for brevandring. Det tilbys guidede turer fra Mauranger til Odda i vakker norsk natur med fantastisk utsikt i alle retninger. Her kan både sommer og vinter oppleves så det er viktig å ha med riktig utstyr. Turen passer for dem som har litt fjellerfaring, men breerfaring er ikke obligatorisk.

Opplev jettegryter

Et spennende fenomen som kan oppleves ikke så langt fra Skånevik er jettegryter. Det er glatte groper i fjell som har blitt til ved at steinmasser har blitt satt i bevegelse av breelver. Størrelsen kan variere enormt og her i Rullestadjuvet finnes jettegryter med en diameter på flere meter. Turen opp fjellveggen kan entes gjøres med guide eller på egen hånd, men det er da viktig å spørre om råd på forhånd da turen kan være noe krevende.

Cruise for hele familien

Det fine med Skånevik er at tettstedet ikke bare er omgitt av vakre fjell, men også vakre fjorder. Her kan det anbefales å ta seg en tur ut i båt for å oppleve det vakre kystlandskapet. Det tilbys turer der du blant annet kan oppleve spektakulære Langfossen med et fossefall på rundt 600 meter. En perfekt aktivitet for hele familien.

Lille Skånevik er med andre ord et perfekt utgangspunkt for mange flotte øyeblikk i vakker norsk natur enten du er på ferie alene, med vennegjengen eller familien.

Comments are closed.