Varierte naturopplevelser i Skånevik

Den vanligste grunnen til å reise til vakre Skånevik er nok kanskje bluesfestivalen. Den er dessverre avlyst for sommeren 2020, men det betyr ikke at det ikke fortsatt finnes gode grunner til å besøke vestlands-tettstedet. Vi skal se litt nærmere på hvilke muligheter som finnes, nå som Norges-ferien er mer aktuell enn på lenge.

Området rundt Skånevik har vakker natur, med fjorder, fjell og hav. Denne naturen kan for eksempel oppleves ved å vandre Postvegen mellom Skånevik og Etne. Turen er 9 km lang, og du vil få gå opp på toppen Varleitet, som ligger 640 meter over havet. Her kan du nyte utsikten over Sunnhordlandsbassenget. Dersom en slik topp ikke er noe for deg, finnes det heldigvis også flatere og lettere alternativer. En 3 km, eller lengre om du skulle ønske, rundtur i Skånevik tar deg gjennom både bøkeskog og innom den nevnte Postvegen om du vil. På veien finner du lærerike informasjonstavler om skogsområdene og økologien.

Fra rolige vandreturer til fart og spenning

Skulle det være slik at du ikke vil ta noen slik vandretur er både Bøkeskogen og Postbrua fine turmål i seg selv, og det her er det stadig arrangementer å delta på. For den mer eventyrlystne kan en tur til Skånevik Skatepark virkelig sette i gang adrenalinet. Dette er faktisk en av Europas beste skateparker! Mens andre skateparker ofte er preget av urbane og bråkete strøk, ligger denne parken naturskjønt og stille til i Skånevik, slik at du som skater kan ha fullt fokus på det du vil gjøre, uten distraksjoner.

Også for deg som foretrekker sjø og fiske finnes det strålende muligheter i Skånevik. Du kan for eksempel forsøke å fiske etter sjøørret med fluestang. Du kan også ta turen opp i fjellvannene og fiske etter fjellørret og røye, laksefiske i Etneelva, eller fiske i et av de mindre vassdragene i området. Her finnes det muligheter for en innholdsrik Norgesferie, så det er bare å starte planleggingen.

Comments are closed.